Get paid to share your links!
2011 ~ iDeas come before Learnt

Sandakan Advertising Low Cost

On 1:42:00 am by Heirry Hazim Harun   No comments

ssoalan mathematics seperti ini bukanlah sukar bagi pakar mathematics, bukan?
so, last jawapan adalah  "study is fail"
hu, hancurlah masa depan, semua cikgu dan parents suruh kita study.
LOL :D

ps; jangan ambil hati, okay! Just gurauan semata,
kita perlukan tawa dan senyuman walaupun sekali sehari LOL :D
kata orang tua-tua, kalau muka selalu muram,cepat tua, 




"tak tahulah sama ada betul atau tak, tapi ambillah sebagai semangat untuk sentiasa senyum, tapi bukan senyum kambing tau, biarlah senyum dengan ikhlas baru ada effect awet muda LOL :D"
On 1:12:00 am by Heirry Hazim Harun   No comments


Did you believe this one? arghh, wtf! Wish your comment please . . . !
On 5:14:00 am by Heirry Hazim Harun in    No comments

Semua disebabkan facebook, jadilah macam ni! Demam facebook!
On 3:25:00 am by Heirry Hazim Harun   No comments

Tengok apa yang pelik dengan anak tikus ni? Tengok betul-betul!
Dah nampak? Kalau dah nampak, apa tunggu lagi? Komenlah...

Jangan belama (sabahan)
On 3:13:00 am by Heirry Hazim Harun   No comments

Jarang tengok Jawatan Kosong macam ni. Bukan jaranglah, memang tak pernah tengok pun! Ni pun pertama kali tengok iklan Jawatan Kosong ni.

Btw, Jawatan Kosong ini terbuka kepada semua umat islam yang dah baligh, tak gila dan tak uzur.
Pendapatan juga lumayan, yang tak boleh dijual beli! Cuma ini sahaja yang diibaratkan wang yang mampu menanggung kos perjalanan ke DIA!

Tarikh Tutup, sebelum mati @ kiamat!

So, kalau rasa iklan ini berguna dan sayang akan rakan-rakan, berkongsilah bersama rakan-rakan anda di Facebook, atau mana-mana page anda. TQ!
On 12:27:00 am by Heirry Hazim Harun in    No comments
anda nampak tak?
dont worry, tengok bawah ni, saya copy and paste

MACAM-
MACAM WATAK PENGGUNA
FACEBOOK
1. MODEL : Tukar gambar setiap
hari
2. PENJENAYAH : Tukar nama
setiap hari...
3. OVER ACTING @ PERASAN
BAGUS : Namanya menggunakan
simbol2 sehingga menyusahkan
kwn2 nak cari terutamanya ketika
kecemasan (Contoh :: 71M@T ->
Jimat)
4. WARTAWAN : suka
menyebarkan pesanan, walaupun
tak penting !
5. PENGGANAS : Suka
menyebarkan link yang
menakutkan (contoh : sila
sebarkan pesanan ini jika tidak
anda akan ditimpa kesusahan @
bencana etc)
6. BINTANG FILEM : Suka update
status setiap 5 minit
7. BINGUNG : Tidak dapat
membezakan ruang untuk wall
post atau status -.-'
8. PERASAN HEBAT : Selalu
melaporkan dimana lokasi semasa
setiap masa ! Contoh ( otw ke
Mydin Mall ) kemudian ( di Mydin
Mall shopping jap ) kemudian
( karaoke di Mydin Mall )
bla..bla..bla.. Semuanya berlaku
dlm 1 jam. So annoying okayy -.-''
9. BUDAK HINGUSAN : Selalu
menampilkan gambar dgn gaya
aksi ! (contohnya amek gmbr dgn
mulut terbuka luas, tak takut ke
lalat masuk dlm mulut ?)
10. SHOWOFF : Nak makan pun
siap ambil gambar dulu dan
dibuat pic profile.
MOTIFFFFFF ? :DD

Peduli apakan dengan dorg? Itu hak diorang, kita tiada hak pun. Saya perasan juga watak-watak pengguna facebook ni, but kalu difikir, Facebook sememangnya percuma diseluruh dunia, jadi tiada penghalang untuk mereka menggunakannya. Lain lah kalu page sosial berbayar, walaupun dia tahu page sosial tu memang mantap. Contohlah an? Facebook ni satu hari nanti berbayar, mesti penggunanya juga pun terpaksa menghadkan penggunaan facebook, "mempostkan cerita yg penting sahaja"

Apa-apapun, itu hak masing-masing an? bill internet dia bayar sendiri, fb tu bukan hak dia, dia kah yg buat. perasantan!!!

Tambahan lagi,



Apa guna soalan ni "what's on your mind?". Mestilah kita jawapkan?
hehe, jangan salah faham, bukannya maksud wajib kita jawapkan? Korg wajib mengetahui perbezaan perkataan 'mesti' dan 'wajib'. Tak belajar islam ka? oh, patutlah gagal Bahasa Malaysia. Eh, kenapa u lulus? Meniru!

Bukannya over, but berkongsi dengan rakan selagi percuma. Kalau dia sanggup, sms or call lah kalu tak nak guna sebaiknya facebook. LOL
On 4:45:00 am by Heirry Hazim Harun in    1 comment
video

Rasa-rasanya apa yang menyebabkan mereka bergaduh?
Wish your comment!!
On 3:32:00 am by Heirry Hazim Harun   No comments
Info: Kepada yang memakai kanta sentuh (contact lenses).
Anda dilarang berada ditempat haba yang terlalu panas. Contohnya, memakai kanta sentuh (contact lenses) semasa sedang membakar BBQ, satey, dan sebagainya. Jika anda berdegil, anda mungkin akan buta selamnya. Ini kerana kanta (contact lenses) sentuh diperbuat dari plastik. Jika anda merasakan maklumat ini berguna untuk orang lain. Sila Klik 'Share' pada gambar dan share kemana-mana pautan yang telah tersedia oleh blog saya. TQ!
On 8:33:00 am by Heirry Hazim Harun   No comments
On 5:39:00 pm by Heirry Hazim Harun   No comments
hurm... mohon maaf kalau ada pihak yg marah post benda macam ni. Bukan apakan, saja menarik pengunjung. Kesiankanlah blogger macam aku ni, sepatutnya penggunjung yg mencari, tapi aku? "Mencari penggunjung melawat blog aku"

! :)
On 2:31:00 am by Heirry Hazim Harun   No comments
hu, pening kepala bila banyak email masuk. Tak apalah kalu 10-20 puluh-puluh macam tu. Ni beribu! Semua punya fasal FaceBook jahanam ni lah! Aduhai!

p/s: Kena buat email baru lagi untuk khas urusan punya, but malaslah, kena banyak ingat!

Okay! Sikit-sikit merapuh tak apakan? teruskan tajuk kali ni, cara nya senang sahaja, publish post ni ke rakan-rakan anda. So, insyaALLAH kelak manager Facebook baca nanti, tahulah dia apa nak buat =)) LOL
On 4:24:00 am by Heirry Hazim Harun   No comments
Ehhh! Yack! Macam mana pulak bunyi kegelian dan kejijikan tengok hidangan ni? :P
Btw, Saya ada banyak gambar makanan pelik ni dari luar negara, also video sekali. Tapi tak sepat lah share kamorang. Dah delete, tak sanggup tengok lagi, >sampai muntah<
Macam tiada makanan laen an? hurmm >.<
On 7:40:00 pm by Heirry Hazim Harun in ,    No comments
Gambar ni saya snap menggunakan Photoscape! Macam-macam perisian yg boleh digunakan untuk kebaikan bukan?
Sebagai contohnya, gambar diatas, merupakan gambar contoh saya kali ini bagi purata pengguna Web Browser! Sebenarnya ini purata pengguna web Browser bagi jumlah penggunjung di Blog saya ni. Bagi perkara ni, memang tidak heranlah bagi para blogger kan? Memang selalu memantau! Hehe :)

Okaylah, terlebih merapuh dah "alamak! terlebih sudah" . Yalah, bagi pendahuluan sikit dahulu, baru isi mantapkan macam Bahasa Malaysia kertas SPM tu..an? LOL =))

Hurmm, saya berminat membayangkan betapa ramainya pengunjung  blog aku ni menggunakan perisian browser dengan Google Chrome! Bayangkan juga pengguna internet seluruh dunia, pasti Google Chrome ranking number one gtu! LOL =)) sambil merapuh2, jom selidiki "apakah penggaruh dan kebaikan pengguna Google Chrome ni?"

Kelebihan:
  • Ringan dan gesit, termasuk ketika start pertama kali dan berpindah tab
  • Desainnya simpel dan minimalis
  • Updatenya mudah
  • Sistem security kuat.  Chrome dan Firefox saat ini menjadi browser yang paling kuat terhadap serangan hacker
  • Memiliki webstore untuk fitur tambahan

  • TAMPILAN : Pada Interface dari Chrome terlihat bahawa google ingin para penggunanya lebih fokus pada web dan melupakan browser yang digunakan. Ini atinya Google Chrome memilii tampilan yang tidak mengusik dan nyaman ketika sedang digunakan
  • MODUS PENYAMARAN : Pada modus ini memungkinkan para penggunanya dapat mengakses website tanpa meninggalkan jejak. Sehingga cocok digunakan untuk mengkases konten yang berbau porno secara diam-diam he he he
  • APLIKASI WEB : Google memberikan opsi “Make Application Shortcut” . Dengan underline ini sebuah aplikasi web seperti GMAIL atau Google Teader dapat dijalankan lewat shrtcut pada Desktop atau Start Menu. Sehingga kelihatan seperti sebuah aplikasi lokal
  • PENGELOLAAN MEMORY :  Pada setiap TAB yang dibuka di Chrome memiliki proses yang terpisah, sehingga ketika eror/crash pada salah satu ta tidak akan meyebabkan seluruh browser eror. (ini kekurangan yang terdapat pada FireFox danbrowser lainnya)
  • PENCARIAN : Chrome memiliki fungsi pencarian yang sangat baik. Contohnya, chrome daat mendeteksi ketika pengguna pernah melakukan pencarian di suatu website dan memasukkan website tersebut dalam daftar penyedia pencarian.
  • ANTI PENIPUAN : Chrome menyediakan kemampuan menebalkan nama domain sebuah website. Contohnya ada sebuah website penipuan beralamatkan ibank.klikbca.d60pc.com, maka d60pc.com akan ditebalkan sehingga akan diharapkan para pengguna sadar bawah itu bukan situs/website resmi KlikBCA
On 5:10:00 am by Heirry Hazim Harun   No comments


























Saya sayang ibu saya . . . . . . .
saya ingin balas jasa ibu saya . . .  . . . . .
Dia baik . . . . . .
Selalu disisi . . . . . sentiasa membantu >mengajar@mendidik< kita . . .

I love my Mom>>> I just wanted to let you know I care for you my mom, I wanted to tell you that 'I love U'

Syg Ibu anda? Publish this post and be follower! Wah duh, memaksa@mengugut! hehe




Sedikit kutipan daripada Love My Mom
"I love her 'cause she's always there,
To help me up when Life's not fair,

To kiss it better when it pains,
And scrub away the dirty stains,

To make me laugh when I am mad,
To comfort when I'm feeling sad.

And even when I'm down and blue,
She'll pick me up and push me through.

I love her 'cause she's always there,
To be my friend, to always care,

Never too busy to understand,
To love me, and to hold my hand,

To push all other things aside,
So that my needs won't be denied,

To tell me, "No," when it's not right,
To say, "Don't let the bed bugs bite."

Mom, no one can compare to you,
Without your love, what would I do?


I love you more than anyone,"

by Cindy Michelle Wood
On 7:42:00 am by Heirry Hazim Harun   No comments
Ish3x ....
Umur tak kira. Siapa2 sahaja boleh mencabul!

saja Lawak2  :-- konon

Girl: kenapa I punya tak sama seperti awak?
Boy: oh, yakah! Tengok?? . . .. . .Yalah, kenapa yaa??!!
Girl: mungkin pasal sy pompuan and U laki  . . .
Boy: rezeki!!!! (x.x)

( sikap kanak2 yg ingin tahu dengan perkara yg dianggap pelik! )
On 12:55:00 am by Heirry Hazim Harun   No comments
Itulah masalah bila tak jadi diri sendirikan. Memalukan diri sendiri jak. Gambar ni merupakan bayangan kepada semua aspek!

Tak kiralah loghat you, adat you. Hurmm, problem bila ada manusia macam tu. an??
On 5:19:00 pm by Heirry Hazim Harun   No comments
Kata orang santapan disarapan pagi enak! Yakah? Betulkah?
Sampuk kawan saya lagi kata, dia enak sebab dai lihat? Betulkah?

Timbul soalan saya. "darimana mereka dapat konek nie?'

semua jawap "entah"

saya jawap pulak "mungkin konek pondan punya yg nak jadi pompuan,(tukar jantina)

semua  "hahhahahah LOL" =))
On 5:07:00 pm by Heirry Hazim Harun   No comments
Kanak-kanak pun dah ada nafsu. Bahaya tu!!
Yalah, amat mustahil kepada semua manusia kalu tak ada nafsukan.
Tapi ada juga kawan sy, dia kata dai langsung tak ada nafsu pun, "baik laki dan pompuan"
Pada pendapat saya sendiri, itu kerana anda belum matang sepenuhnya. Umur tak kesah u dah tua ke 16 tahu sekali pun, kalau dia belum matang, mestilah nafsu tak ada kan. Hurmm, tapi amat sukar lah nak jumpa lelaki yg belum matang berumur 16 tahun kan? Mungkin anggaran sy tepat. Hanya 0.1% sahaj lelaki lambat matang didunia, "tidak termasuk kepada org kurang upaya. 

hehe, gambar tu just hiasan sahaja  OKAYyy
On 8:46:00 pm by Heirry Hazim Harun in    No comments
Tandas awam boleh berlaku bermacam-macam yg tidak diingin. Seperti:-
- zina
- rogol
- cabul
- liwat
- atau homo ringkasnya.
Tapi post kali ini sy berminat berkeriar bila melihat photo ini.

Macam-macam yg boleh berlaku seperti gambar disebelah ni, terjebak! Terperangkap?! Bagaimana jika sebaliknya daripada gambar ini? tandas awam Men, tambah Wo? Wo+Men= WoMen? Kemungkinan juga taktik ini yg digunakan untuk perangkap para wanita (kes rogol). So para wanita sebaik-baiknya membuang tu biarlah dirumah sepuas-puasnya.      Hehe =)) mesti ada yg nak komen "eh, kita tak tau bila kita nak buang" lebih kurang macam tu lah. Okay, jangan risau, KFC Hazim ada penyelesaiannya.

Inilah jalan penyelesaiannya yg amat mudah. Tukarkan simbol huruf,- kepada gambar seperti yg terpapar disebelah ni. So tak ada sesiapa pun dapat menggubahnya.

p/s: Huhu, tetiba sahaja jadi kreatif berkarier mcm ni bila dah gila sangat jadi blogger. Gambar kat atas and sebelah nie, saya download dari laman yg berlainan. Bila digabungkan, jadi inilah ceritanya.

KFC Hazim, boleh bah!!
On 12:28:00 am by Heirry Hazim Harun   No comments
Sabung Ayam, Ayam Sabung! Eh entah lah! Sebelum memulakan cerita sebenar dan tujuan sy postkan tajuk kali ini. Mari sy kenalkan permainan ayam sabung, eh... sabung ayam. HUrm lantaklah!
Permainan ini adalah permainan Ayam Vs Ayam antara ayam individu tersebut. Ayam yg paling utama sekali adalah Ayam Sabung, kerana menjadi pilihan kepada kaki-kaki Ayam Sabung ni. Ayam Lain pun ada juga akan tetapi tidak setanding dengan Ayam Sabung ni. Actually saya tak tahu jenis permainan apa sebenarnya ni, eknik apa, asal mana? Saya tak tahu, tapi apa yg saya lihat sendiri kat Sabah, permainan ini amat terkenal dikalangan orang-orang Bugis, Indonesia. Permainan ini sering dimainkan dengan taruhan wang. Sejumlah wang!
Untuk mengetahui samaada ayam itu power atau tak, kita boleh tengok dari sisik dia. Seperti pepatah melayu yg pernah kita dengar "tuah ayam nampak di kaki".


Kepada Kaki sabung ayam ni, tak ya susah-susah. Ada ayam ni, sekali present jew, baru nak mula. Ayam lawan U tu, dah lari siap berkakai. =))
Percaya tak ayam ni wujud? Kalau tak percaya tu pendek umur namanya. =))

p/s : Jangan marah, saja menarik minat korang bersama blog saya. More fun with this blog. Yeah.. Follow Now, And dont miss out other funny story with me on KFC Hazim. And stay connected with KFC Hazim by follow my Facebook Page. Click!
Atau just follow blog ini melalui NetworkBlog kat sebelah ni, or followed by Blogger! =))
On 11:48:00 pm by Heirry Hazim Harun   No comments
Benana otak kalau macam ni. Fruit male tu bernafsu dgn You, tak kira laki or perempuan. LOL =))
On 11:31:00 pm by Heirry Hazim Harun   No comments
Perbezaan wang dan duit. Tatabahasa time =)) LOL Khusus kepada yg tidak mengetahui!



Wang adalah wang kertas, manakala duit adalah duit syilling. Mudahkan?
Tahukah anda duit syilling dikeluarkan oleh "The Royal  Mint of Malaysia" iaitu sebuah badan yg berada di bawah jabatan Bank Negara Malaysia.
On 9:14:00 pm by Heirry Hazim Harun   No comments
Artis-artis korea atau orang-orang korea cute sangat. Tapi mendatangkan masalah, yalah lelaki pun susah nak pasti samada laki or pompuan. See picture di atas.. Confuse juga tengok picture tu... Macam pompuan... Tapi jangan risau, satu jew nak cam ciri-ciri lelaki.. Tengok kat leher dia.. Huurmmmm LOL =))
On 9:05:00 pm by Heirry Hazim Harun   No comments
Tengoklah cake design ni. Kreatifkan orang yg membuat ni?
Lelaki gatal jew yg suka tengok benda ni dan buat design gila ni.
Mungkin dia pakar design. Tapi hancurlah negara kalau ada pulak design berfikiran macam dia nie. Teruk!
Teruk!
Teruk!

&
Jahanam! 
On 8:53:00 pm by Heirry Hazim Harun in    No comments
"wow... its was awesome." ramai diantara lelaki2 gatal akan kata macam tu bila nampak gambar2 hot, apa lagi ketika berada dilawan web sosial terutama sekali lawan facebook, yg terkenal dimasakini. "awesome"  komen itulah yg akan keluar dari mulut lelaki. Tapi adakah anda tahu, inikah gambarnya yg sebenar-benarnya.       
Anda menjawap "Ya" dengan yakin tanpa ragu-ragu kerana gambarnya terlalu banyak dipost dekat Profile Picture on facebook. 
Satu hari anda membuat plan nak berjumpa dengan si Dia.
Dan akhir sekali,


Anda terkejut melihat fizikalnya yg sebenar. Kerana anda tau "bukan test anda". 

So akhir kata, janganlah percaya sangat dengan pengguna-pengguna facebook yg anda tidak kenali. Banyak risiko yg akan mengundang. Yalah, malang tak berbau katakan.

Nasihat kali terakhir saya untuk post ni, khas untuk lelaki yg kaki perempuan. 
"Kalau nak berkenalan tu, biarlah berkenalan seperti cerita-cerita komidi, drama." Perempuan tak hidu baunya, maksudnya kita tak tau sama ada dia perempuan ke apa? Bila dah khawen, alamak! 
Nampak batang awek pulak! Pelik! (pondan)"
On 8:16:00 pm by Heirry Hazim Harun   No comments
hehe, ramai gak pemakan-pemakan hotdog kan? Mesti sedap rasanya . . . . . tak tau mcm mana nak bayangkan rasanya dekat blog ni, tapi yg pasti dan sy yakin anda dah merasa hotdog kan. Pernahkah anda merasa hotdog ni??sangat real . . . . .  yeaHHH, Don't miss out.

On 8:07:00 pm by Heirry Hazim Harun in ,    No comments
hehe, kali ni peribahasa agak berbezakan. Biasanya peribahasa berbunyi seperti ini "Like Father Like Son"
hehe, punya pasal lah gender laen kena tukar peribahasa tu.  Hah, ni artis Kpop kita dari kumpulan 2NE1 yg bernama Minzy.
Pada sebelah petang 1 oktober, memuatnaik gambarnya di twitter. Dan memuatnaik gambar ibunya.

Dalam gambar ini, anda boleh melihat gambar ibu Minzy memakai topi. Gambar ini juga menunjukkan bagaimana peribahasa ini dibentuk LOL =)) . Kudua-dua matanya dan senyuman menyerupai Minzy sangat-sangat.
On 6:18:00 pm by Heirry Hazim Harun   No comments
On 11:35:00 pm by Heirry Hazim Harun   No comments

Sabah adalah sebuah negeri yang terletak dihujung kepulauan Borneo yang merupakan negeri kedua terbesar selepas Sarawak. Ibu negeri Sabah iaitu Kota Kinabalu dahulunya dikenali sebagai Jesselton. Sabah dikenali sebagai "Negeri di bawah bayu" yang bermaksud "Sabah tanah di bawah angin" kerana kedudukannya yang tepat disebelah selatan wilayah rawan taufan di Filipina.


Terdapat pelbagai teori asal usul kewujudan nama Sabah ini. Satu teori mengatakan bahawa pada masa itu, Sabah dibawah Kesultanan Brunei, diberi nama sebagai Saba "kerana kehadiran pisang saba, jenis pisang, ditemui dikawasan pantai. Kerana lokasi Sabah dalam kaitannya dengan Brunei, telah menyarankan bahawa Sabah adalah kata Melayu Brunei ertinya hulu atau sisi utara sungai. Teori lain mengatakan Sabah berasal dari perkataan Melayu iaitu Sabak yang bermaksud suatu tempat dimana gula aren diekstrak. Sabah juga merupakan perkataan arab yang bererti pagi. Kewujudan beberapa teori membuat sukar untuk menentukan asal-usul sebenarnya dari nama.
On 4:36:00 pm by Heirry Hazim Harun in    No comments
K'org confirm memang pernah main webcam 'kan? Kebanyakannya semua control posisi muka bagi baru kita kenal, sepaya kelihatan lawa kono. LOL =)) kali ni berbeza pulak, 



On 5:09:00 am by Heirry Hazim Harun   No comments
OMG! Sign Up And Die...
Don't sign up if You won't die! LOL!
On 3:33:00 am by Heirry Hazim Harun   No comments