Get paid to share your links!
( 2 Gambar ) Banjir Lumpur Gunung Kinabalu dinasihatkan berpindah ~ iDeas come before Learnt

Sandakan Advertising Low Cost

On 8:49:00 am by Heirry Harun in    No comments


Runtuhan besar Gunung Kinabalu berhampiran Kg. Kiau telah menyekatkan aliran sungai kadamain yang menghala ke pekan Kota Belud. Akibat daripada runtuhan tersebut telah menyebabkan air sungai kadamaian mengecil dan kabut petang tadi dan takungan air yang besar sedang berlaku di kaki gunung berhampiran dengan Kg. Kiau. Jika takungan air itu penuh boleh menyebabkan empangan runtuhan itu bocor dan menyebabkan banjir lumpur yang besar dan akan menenggelamkan dataran rendah seluruh Kota Belud. Oleh itu dinasihatkan semua penduduk Kota Belud yang berisiko banjir supaya berhati-hati dan seelok-eloknya berpindah segera sebelum banjir lumpur berlaku secara mengejut.

Untuk makluman hampir kesemua penduduk Kaung, Tambatuon, Bundu Paka dan Lingkubang telah berpindah ke dataran tinggi. Sebahagian mereka terus berpindah ke Kota Kinabalu.
Sila sampaikan pesanan ini kepada saudara-saudara dan kawan-kawan kita yang berada di Kota Belud untuk menyelamatkan mereka daripada tregedi banjir lumpur yang mungkin berlaku bila-bila masa dari sekarang.
🏃🏃🚗🚐🚕 selamatkan nyawa sebelum terlambat.

Berdoa bagi mereka yang terlibat ni.


Sumber : Dikongsikan dari Rakan berdekatan Ranau. ( Sebarang kesahihan berita tidak dipertanggungjawap oleh Lawan Sesawang ini ) Bertindak sebelum putih mata. Apa2x doakan mangsa kejadian ini.

Reactions:

0 comments:

Post a Comment