Get paid to share your links!
Pemakaman 'Raksasa' Ditemui Di Afrika Tengah ~ iDeas come before Learnt

Sandakan Advertising Low Cost

On 1:32:00 am by Heirry Harun in ,    No comments

Mayat-mayat atau tengkorak itu mungkin ditanam 500 tahun yang lalu, ketua kumpulan penyelidikan itu berkata, beliau percaya mereka makluk asing.

Pravda.ru melaporkan:

40 kubur ditemui mempunyai kira-kira 200 mayat di dalamnya, semua sempurna dipelihara. Makhluk ini dilaporkan tinggi kira-kira lebih kurang 7 kaki. Kepala mereka kelihatan besar dan tidak mempunyai mulut, hidung atau mata.

Para ahli antropologi percaya bahawa makhluk ini telah mendarat ke bumi, kemungkinan dimusnahkan oleh beberapa virus daratan atau sistem imuniti makluk ini tidak sesuai dibumi. Walau bagaimanapun, tiada kesan pendaratan kapal angkasa atau serpihan yang ditemui.

Namun, ini bukan penemuan pertama kali. Pada musim panas tahun 1937 sekumpulan saintis Cina yang diketuai oleh Profesor Chi Putei meninjau gua Gunung Bayan Kara-Ula. Di dalam gua tersebut, mereka menemui rangka dengan kepala yang terlalu besar dan badan kecil. Sekitarnya terdapat 176 piring batu. Di tengah-tengah setiap piring terdapat satu lubang yang alur spiral mengembang ke perimeter dengan beberapa hiasan di atasnya.

Selain itu, dinding gua ditutupi dengan gambar-gambar seperti matahari terbit, bulan dan bintang-bintang, dengan banyak titik dicat atau titik-titik kecil, perlahan-lahan menghampiri gunung dan permukaan bumi.

Para ahli dalam memecahkan karakter yang ditulis kuno telah bingung atas pengungkapan rahsia spiral dari gua Bayan-Kara-Ula selama dua dekad. Akhirnya, profesor Universiti Beijing Zum Umniu diuraikan beberapa prasasti.
Huruf-huruf berbentuk beralur meriwayatkan bahawa kira-kira 12 ribu tahun dahulu beberapa objek terbang terhempas di gunung ini. Ahli arkeologi China menemui, menyebutkan orang-orang yang tinggal di gua-gua pergunungan Bayan Kara-Ula.
Satu mayat yang lain "makhluk asing" telah ditemui oleh cavers Turki. Mumia zaman ais sedang berehat di keranda yang diperbuat daripada bahan kristal. Ketinggian makhluk lelaki humanoid tidak melebihi 1 meter 20 sentimeter, kulitnya hijau muda, dan ia memiliki sayap lutsinar yang besar di tubuhnya.

Menurut para penyelidik, walaupun penampilan makhluk itu tidak biasa kelihatan lebih seperti orang daripada haiwan. Nya hidung, bibir, telinga, tangan, kaki, kuku, sangat mirip dengan manusia. Hanya matanya yang sangat berbeza, tiga kali lebih besar daripada seorang manusia, dan tidak berwarna, seperti mata reptilia.
Baru-baru ini di salah sebuah makam Mesir kuno mumia seorang lelaki 2.5 meter ditemui. Ia tidak mempunyai hidung atau telinga, dan mulut sangat lebar dan tidak mempunyai lidah.
Menurut ahli arkeologi Gaston de Villars, umur Mumia sekitar 4000 tahun. Ia dikebumikan sebagai bangsawan Mesir - mumia dan dikelilingi oleh pelayan, makanan dan objek seni direka untuk hidup selepas mati. Walau bagaimanapun, seperti yang ditemui, tidak semua objek di sekitar dapatan itu milik Mesir atau bahkan budaya bumi. Sebagai contoh, antara penemuan cakera logam digilap menyerupai CD/DVD ditutup dengan karakter pelik, pakaian yang diperbuat daripada logam dengan sisa-sisa sesuatu yang menyerupai kasut plastik, dan banyak tablet batu dipenuhi dengan gambar bintang, planet-planet dan mesin pelik. Tempat Suci di mana mumia aneh ditemui juga kelihatan luar biasa. Perkuburan itu dibuat daripada bahan yang tidak diketahui pada zaman kuno. Batu itu diukir dari batu sehingga kelihatan seperti dinding yang rata/halus, seperti marmar digilap. Ia kelihatan seolah-olah ia telah dipotong menggunakan laser. Secara kebetulan, permukaan batu itu menyatu. Kubur itu dihiasi  menyerupai Kubur Mumia Zaman Mesir.

Walau bagaimanapun, teori "makhluk asing" bukan satu-satunya. Menurut beberapa penyelidik, "gergasi" dan "kerdil" boleh menjadi cabang sisi kemanusiaan yang pernah hidup di Bumi, atas sebab tertentu tiba-tiba pupus.Terjemahan dibuat oleh Heirry Harun. Sebarang kesilapan tatabahasa atau terjemahan amatlah dikesali. Sekian.


Reactions:

0 comments:

Post a Comment